Rólunk | Támogatás / Letöltés | Bejelentkezés

EDL HUNGARY_BIZTONSÁGTECHNIKA

Használja ki ingyenes felmérési lehetőségünket.
Ne várja meg a betörőket.

  A riasztókkal szemben tanúsított igények felmérésekor sokszor tapasztaljuk, hogy az érdeklődő nem is tudja, hogy pontosan mit szeretne vásárolni. Érdemes elolvasni ezeket a gondolatokat, mert így magabiztosabban tud tárgyalni a felmérőkkel.

Riasztók - Riasztó központ

  A riaszto központ, a telepített riaszto, lakásriasztó berendezések központi eleme. A riaszto központja a felelős azért, hogy a telepített eszközök által észlelt rendellenességet feldolgozza és a szükséges intézkedéseket megtegye, vagyis riasztást generáljon.

Riasztók - Kezelő

  A riasztórendszerek be- és kikapcsolását segíti elő elsődlegesen, de használható egyéb jelzések indítására is, mint például támadásjelzés, tűzjelzés, orvos hívás. A riaszto központhoz több kezelő is csatlakoztatható, így akár az emeletről, vagy a garázsból is be- vagy kikapcsolható a riasztórendszer.

Riasztók - Nyitásérzékelő

  A nyitásérzékelő riaszto működési elve nagyon egyszerű. Ha az eszközökben lévő mágnes és érzékelő eltávolodnak egymástól, akkor az élesített riasztó rendszer, riasztást generál.

Riasztók - Mozgásérzékelők (infrák)

  A sima egyszerű passzív infra riasztók a hő mozgást érzékelik. A testünk által kibocsátott hőt, a hőmérsékletváltozásokat figyelik és ezek alapján generálnak riasztást. Milyen problémákat okozhat ez a riasztóknál? Nyitva felejtik az ablakot és a nagyobb légmozgás bekapcsolhatja az élesített riasztót, azaz megszólal a riaszto. Ugyanezt okozhatja egy programozható klíma berendezés is vagy nagyobb hő góc a lakásriasztó által védett területen belül. Léteznek azonban kombinált infrák vagy más néven radaros mozgásérzékelők, melyek csak akkor riasztanak, ha a hő változás mellett már fizikai mozgást is érzékelnek. Találkozhatnak kombinált érzékelőkkel is, melyek például az egyszerű mozgásérzékelés mellett üvegtörést is tudnak figyelni hangfrekvencia alapján és ezáltal kapcsol be a riasztórendszer. Érdemes figyelembe venni, hogy a riasztórendszer érzékelői kisállatok mozgását kivédik vagy sem. A kisállat védett (Pet) infrák fő előnye, hogy egy kiskutya mozgását lakáson belül még nem érzékelik ezek a típusú lakásriasztók. Sokszor találkozunk ezzel a lakásriasztóval kapcsolatos problémával is, mert a házi kedvencek mozgását nem szeretik korlátozni, amikor a megrendelőink nem tartózkodnak otthon. Szakértő kollégáink az ingyenes felmérések során minden esetben egyeztetik a riasztórendszer érzékelőinek a helyét és természetesen ezeket rögzítik is.

Riasztók - Füstérzékelő

  Az optikai füstérzékelők, az égő anyag által kibocsátott füstnek a részecskéit érzékelik, és ez alapján riaszt a védelmi rendszer. A hősebességérzékelők nem a füst részecskéit, hanem a kimagasló hő értéket figyelik, majd ez alapján kapcsolják be a riaszto berendezést. Az érzékelőket telepítőink úgy állítják be, hogy 24 órában védelmet nyújtson megrendelőink számára, nem bekapcsolt riasztórendszer esetén is riasszon, ha tűz keletkezik. Javasolt felhasználási területek: konyha, kazánház, gyerekszoba.

Riasztók - CO érzékelő

  A hírekben sokszor lehet hallani, hogy szén-monoxidmérgezést nem érzékelő riasztórendszerek miatt sajnálatos események történnek. A CO szint mérésére rengeteg eszköz vásárolható, de érdemes tudni, hogy riasztórendszerre köthető érzékelők is léteznek. A lakásriasztó rendszer eleme lehet, mely nagy biztonságérzetet adhat a felhasználóknak.

Riasztók - Hang- és fényjelzők

  Beltéri és kültéri kivitelben is kapható ez a riasztó típus. Tévhit, hogy ha megrongálja a behatoló, akkor a riasztó nem szól, hisz a kültéri hangjelzőben található akkumulátor is, mely ilyenkor biztosítja a működéséhez szükséges tápellátást. A lakásriasztóhoz kérhet ettől függetlenül beltéri és kültéri hangjelzőt is, így ha megrongálják a kültéri egységet, az épületen belül még mindig található egy sértetlen.

Riasztók - Akkumulátorok

  Az akkumulátorok tartják készenlétben a riasztó berendezést, áramszünet esetén. Nagyon sok helyen a villanyóra szekrény épületen kívül található, így ha nem lenne másodlagos tartalék tápellátás, akkor egyszerűen szabotálható lenne a lakásriasztó rendszere az ingatlannak. Érdemes időközönként lecserélni az akkumulátorokat a riasztóban. (környezeti védettségtől függően 1-2 évente)

Közvetlen kapcsolat

TEL.:
06-20-395-4964
06-20-449-9738

E-MAIL kapcsolat