Rólunk | Támogatás / Letöltés | Bejelentkezés

EDL HUNGARY_Network services

Cégünk nagy bonyolultságú és nagy kiterjedésű hálózatok tervezésére, telepítésére és karbantartására rendezkedett be, de természetesen 5-10 eszközt tartalmazó hálózatok kiépítésében is segítjük Önt.
Cégünk szakemberei már több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek IT infrastruktúrák, vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs rendszerek területén.

HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK - Vezeték nélküli hálózat


Mikrohullámú tervezés

  Az EDL Hungary Kft. az Ön partnere a pont-pont és pont-multipont fix telepítésű mikrohullámú hálózatok tervezésében és megvalósíthatósági tervek elkészítésében, amely tartalmazza a hálózatkialakítási tervet, a lehetséges helyszínek kiválasztását, ellátottsági terület meghatározását, cellastruktúrák kialakítását, - a részletes rádiótechnikai tervek elkészítését (teljes frekvenciaterv, részletes tervezési térképek, antenna és berendezés beállítási paraméterek meghatározása, hálózatoptimalizálás a frekvenciatervezés korszerű módszereivel) és teljeskörű rádiótechnikai engedélyezését.

  Egy rádiós átviteltechnikai és hozzáférési rendszer tervezésénél, első lépésként is számos alapvető döntést kell hozni, pl. a berendezéstípusra és konfigurációra vonatkozóan. A döntések meghozatala előtt a legelső és legfontosabb, megállapítani, hogy milyen típusú és mennyiségű forgalmat kell lekezelni, végződtetni. Lényeges pont, hogy nemcsak a kezdeti tervezett forgalmat kell figyelembe venni, hanem az igényeket a későbbi növekedésre. Pontatlan növekedési előrejelzés esetén, ha ez a növekedés túlbecsült, akkor a eredményezhet túlzott kezdeti beruházást. Alulbecslés esetén pedig a szolgáltató kényszerítve van a drága rendszermódosításra, bővítésre már az "éles" üzem közben

  A következő lépés egy előzetes rádiótechnikai terv készítése, amely során meghatározandó a kívánt megbízhatóság és a rendszer rendelkezésre állásának foka. A legtöbb nem műszaki beállítottságú ember ezeket a fontos részleteket feszegető kérdésekre gyakran ad olyan válaszokat, mint: "A lehető legjobb..." vagy "Mindig működnie kell, amikor szükséges...", esetleg "A jól működő kommunikációs hálózat létfontosságú az üzlet során, a szolgáltatás kimaradás nem megengedett". Ezek a válaszok sajnos nem segítenek a rendszer tervezése során.

  A megfelelő érték kiválasztása kiemelkedő fontosságú, mert ennek később hatása lesz a rákövetkező tervezési döntésekre és rendszer költségeire. A táblázat szerint megbízhatóság és a leállási idő között jól kimutatható fordított arányú kapcsolat van, azonban hozzá kell tenni, hogy majdnem lehetetlen megjósolni az időtartamát és gyakoriságát minden egyes leállásnak.

  MegbízhatóságLeállásÉves leállás
  0%10%8760 óra
  98%2%175 óra
  99%1%88 óra
  99,9%0,05%8,8 óra
  99,95%0,01%4,4 óra
  99,99%0,005%53 perc
  99,995%0,0001%26 perc
  99,999%0,0001%5 perc
  99,9999%0,01%32 másodperc


  A leállási idő értékét gyakorlatilag két különböző tényező határozza meg: berendezés működési hiba, amely relatíve ritka és nem jelent problémát egy tartalékolt rendszerben.

  A szolgáltatás kiesésének másik oka a hullámterjedési problémákra vezethető vissza, amely jellemzően sokkal gyakoribb, de általában csak néhány percre jelent fennakadást. Ez természetesen betervezhető.

  Összefoglalva a tervezés célja megfelelni a forgalmi és megbízhatósági követelményeknek, a legkisebb költségből megépíthetővé tenni egy jól működő rendszert.

  A részletes terv tartalmazza:
  - Torony típus és antenna magasság
  - Antennaméret és típus
  - Helyszíni antenna terv/elrendezés
  - Berendezés konfigurációs terv
  - Frekvenciaterv
  - Szakaszterv

Közvetlen kapcsolat

TEL.:
06-20-395-4964
06-20-449-9738

E-MAIL kapcsolat