Rólunk | Támogatás / Letöltés | Bejelentkezés

EDL HUNGARY_Network services

Cégünk nagy bonyolultságú és nagy kiterjedésű hálózatok tervezésére, telepítésére és karbantartására rendezkedett be, de természetesen 5-10 eszközt tartalmazó hálózatok kiépítésében is segítjük Önt.
Cégünk szakemberei már több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek IT infrastruktúrák, vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs rendszerek területén.

HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK - Vezeték nélküli hálózat


Kis hatótávolságú (300m-500m) vezeték nélküli hálózat tervezés

    Mint minden olyan cél eszközt, ami a munkához szükséges, a lehető legnagyobb hatékonyság elérésének érdekében érdemes alaposan megtervezni. Van aki egy rádiós hálózat esetében egészen lazán értelmezi a tervezés fogalmát, egy-két tapasztalat alapján odavetett darabszám és elrendezés a „terv”, egy bizonytalan ígérettel megtámogatva „higgye el ez biztosan működni fog”. Lehet, hogy működni is fog, de meddig, és milyen biztonsággal? WiFi hálózat használatára azért van szükség, hogy az adott cég növelni tudja működési hatékonyságát az adatkommunikáció rugalmasságának növelésével. (Például egy raktári rendszerben a dolgozó online kapja a feladatait.) Egy bizonytalanul működő hálózatra nem lehet építeni egy értékteremtő folyamatot. A rádió hullámokat sajnos nem látjuk, nem halljuk, azaz nem érzékeljük, ezért ahhoz, hogy egy adott terület lefedéséhez szükséges berendezések (antennák) optimális számát meg tudjuk határozni MÉRNI kell. Az elvárt működési biztonság ismerete alapján lehet meghatározni az átfedések szükséges mértékét. Erre azért van szükség, hogy egy esetleges meghibásodás esetén (ha kiesik egy, vagy több antenna) akkor is fenntartható legyen a hálózat működése. Egy eleve alul méretezett hálózat is működhet, de a leszakadozások, a nehézkes roaming (barangolás), a lelassult adatátvitel önmagában is gátja a használatnak.

    A túl sok antenna is gondokat okozhat, a túl közel lévő elérési pontok káros interferenciába kerülhetnek a mi szintén rontja a hatásfokot, nem beszélve arról, hogy feleslegesen nőtt a beruházási érték.

Közvetlen kapcsolat

TEL.:
06-20-395-4964
06-20-449-9738

E-MAIL kapcsolat